Het moment van de waarheid... IACE of niet Spannend...

Vanaf 1 december checkte ik ongeveer om het uur mijn mailbox op die ene belangrijke e-mail. Het langverwachte bericht zou mijn mogelijke selectie voor IACE 2017 aankondigen.

IACE of International Air Cadet Exchange is een uitwisselingsprogramma waardoor jonge mensen, gepassioneerd door luchtvaart, kunnen deelnemen aan een uitwisseling in verschillende landen van de wereld. Elk jaar worden er ook 18 Belgische luchtcadetten geselecteerd voor deze fantastische reis. Omdat ik volgend jaar aan mijn derde jaar als luchtcadet begin, kreeg ik de kans om me kandidaat te stellen voor een reis naar Zwitserland, Duitsland, Australië, Canada,...  Ik schreef me in met op mijn verlanglijstje Hong Kong als absolute nummer één. Na een Engels examen in Beauvechain en heel wat dagen geduld, kwam het postieve nieuws bij het begin van de kerstvakantie.
 
Het was een mooie winterdag, weinig wind, geen lage wolken, perfect vliegweer. Na de examens van de laatste 2 weken gingen we eindelijk nog eens de lucht in. Xavier startte zijn vliegles in Wevelgem om 13:00. Ik vloog mee en volgde zijn acties op de voet vanop de achterbank van de Robin. Terwijl we taxieden naar de treshold van runway 24 zag ik opeens de Piper Cubvan de Belgian Air Cadets aan de andere kant van de runway rijden. Ik pakte meteen mijn gsm om een foto te nemen. Uiteraard checkte ik ook nog even mijn mailbox. Ik kon het niet geloven, de langverwachte mail van de luchtcadetten met als titel IACE 2017 zat eindelijk in mijn mailbox.

Ik was nerveus, opgewonden, nieuwsgierig,.... Eindelijk zou ik lezen of ik mag deelnemen aan de uitwisseling met luchtcadetten. Ongelofelijk blij was ik, toen ik hoorde dat ik geselecteerd ben om naar Hong Kong te reizen. Door de Royal Belgian Air Cadets krijg ik de kans om gepassioneerde mensen van over de hele wereld te ontmoeten en samen met hen een fantastische stad te ontdekken.

Op 17 juli 2017 begin ik samen met Laurens Lauwaert, Belgian Air Cadet en piloot in Moorsele aan dit fantastisch avontuur. Op kerstavond kreeg ik een bruikbaar kerstgeschenk ter voorbereiding.  

???????
W? bù huì shu? zh?ngguó huà

Ook op IACE en op zoek naar een badge met de vlag van het land? Kijk even in onze webshop
 
  Thibault Expeels     25-12-2016 20:51     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.