Skydiven in Komen is vliegen als een vogel Gisteren zakten we af naar het avonturenpark Ice Mountain in Komen voor een sessie skydiven.  Bij zweefvliegen dragen we steeds een parachute. Thibault en ik hadden al vaker gepraat over het fantastische gevoel dat je wellicht ervaart tijdens een parachutesprong. Valschermspringen, een vrije val meemaken, stiekem stond het wel op ons verlanglijstje. De droom ging gisteren dus al voor een groot deel in vervulling...
 
Toen we aankwamen in het Ice Mountain Adventure Park kregen we een echte adrenalineboost toen we mensen zagen vliegen in de windtunnel. De skydive tunnel is 4,35 meter breed en maar liefst 15 meter hoog. Er kan een windsnelheid tot meer dan 300 km per uur gecreëerd worden. Dit is meteen ook één van de grootste tunnels ter wereld.
 
Nadat we een drankje hadden genuttigd in de gezellig ingerichte bar met zicht op de windtunnel was het aan ons. We kregen een overall, een helm, een bril en schoenen en mochten ons omkleden. Daarna volgde een uitgebreide briefing door een ervaren instructeur. Arno leerde ons welke lichaamshouding we moesten aannemen en gaf ook enkele veiligheidsvoorschriften mee.
 
Bijna evenredig met de opgevoerde windsnelheid in de tunnel, steeg onze adrenaline. Thibault ging als eerste de koker in. Nadat de instructeur hem in de juiste houding had geplaatst slaagde hij er in om zelf te blijven zweven.
 
Daarna was ik aan de beurt.  Het gevoel om zo vrij te zijn als een vogel, dit was de reden waarom ik zo’n vijf jaar geleden gepassioneerd ben geraakt door vliegen. Wat een fantastisch gevoel! De wind raasde met een snelheid van bijna 200 km per uur langs mij heen en een brede glimlach kwam meteen op mijn gezicht. In het begin was het moeilijk om controle te houden, bij de minste beweging van je lichaam beweeg je voorwaarts of achterwaarts. Aerodynamica in zijn puurste vorm.
 

Tijdens de derde vlucht voelde ik dat ik de controle had en probeerde ik met aanwijzingen van de instructeur al bochten te maken in de tunnel. Als laatste volgde dan ook nog een demonstratie van de instructeur.
 
Na deze fantastische ervaring volgde de debriefing en kregen we ook een diploma van onze allereerste indoor skydive vlucht mee naar huis.
 
Skydiven bij Ice Mountain is dus de ideale activiteit voor wie op zoek is naar dé adrenalinekick. Bovendien zijn er nog veel andere activiteiten. Je kan er skiën, snowboarden, paintballen, lasergamen en er is een klimpark met maar liefst 54 hindernissen. Adventure Park Ice Mountain in Komen is voor het hele gezin dé perfecte plek voor dag vol avontuur tijdens de zomervakantie. Iedereen kiest er zijn favoriete activiteit of kiest voor de all-in formule waarbij alle activiteiten gecombineerd kunnen worden.

Bekijk hier ons beeldverslag.

 
  Xavier Expeels     01-07-2016 09:36     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.