The Flying Twins op bezoek bij Dr. Cortvriendt (EBST) Op een vroege zondagvoormiddag trokken we naar het vliegveld van Brustem (EBST), om een reportage te maken voor RateOne (voorheen: SkyMagazine). We ontmoetten er een dokter met een hart voor luchtvaart. Jean-Pierre Cortvriendt, die net als wij zijn eerste vluchten maakte bij de Royal Belgian Air Cadets, heeft nu met enkele vrienden een eigen vliegtuigje op de luchthaven. Met zijn Grumman AA5 vliegt de dokter gemiddeld 20 uur per jaar.
 
Door het goede weer stelde Jean-Pierre voor om een vluchtje te maken. Zo’n voorstel konden we natuurlijk niet weigeren. We trokken richting het noorden naar het circuit van Zolder. Vanuit de lucht leek het circuit op de kleine racebaan waarmee mijn broer en ik vroeger veel speelden. Om enkele foto’s te maken gingen we cabrio vliegen. De canopy ging open, wat een magisch gevoel. Omdat het heel erg koud was en de sjaal van de dokter bijna zelf ging vliegen, besloten we om het toestel opnieuw te sluiten.
 
Na 50 minuten vliegplezier landden we opnieuw op het vliegveld van Brustem. Weer een fantastische ervaring rijker. Wil je meer weten over deze vliegende dokter en zijn carrière bij The Royal Belgian Air Cadets? Lees dan zeker de reportage in de nieuwe editie van RateOne, gratis verkrijgbaar vanaf begin maart.

Meer foto's vind je hier.
 
 
 
  Thibault Expeels     07-02-2017 16:30     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.